Svečano otvoren 9. Sajam automobila u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Okt.2018, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečano otvoren 9. Sajam automobila u Nišu

U hali Čair danas je otvoren 9. Međunarodni sajam automobila, motocikala i prateće opreme u Nišu, koji je i ove godine okupio veliki broj izlagača, koji su niškoj javnosti predstavili brojne modele vozila iz najnovije svetske produkcije automobilske industrije.

Sajam je svečano otvorio Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je rekao da je sajam automobila važan, jer je i autoindustrija izuzetno važna za našu zemlju.Ljajić rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je deset odsto svih stranih investicija u sektoru automobilske industrije i da je od 2001. godine u Srbiju ušlo oko 70 kompanija upravo iz sektora automobilske industrije.

“Na kraju krajeva, 40.000 ljudi radi utim kompanijama i ovo zapravo jeste jedan od sektora koji je lokomotima i moto razvoja ukupne naše privrede”, napomenuo je Ljajić.

Otvaranju Sajma prisustovovao je i Gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je čestitao organizatorima Sajma na istrajnosti sa željom da naredni,  jubilarni, 10. Sajam bude i najbolji.

”Sa željom da koliko već sledeće godine uđemo u jedan projekat obezbeđivanja jednog ambijenta, prostora, a onda i atmosfere koja će omogućiti da Grad sa ponosom dočekuje i sajmove automobila i druge sajmove koji su značajni, kako bi promenili sliku privredno, poslovno, turističkog okruženja i ambijenta na bolje, i u svrhu razvoja našeg grada i budućnosti celog juga Srbije”, naglasio je Gradonačelnik Niša.

Pored minstra Ljajića, otvranju Sajma su prisustvovali, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotorvski i direktor TON-a, Uroš Parlić.

Inače, sajam će trajati do nedelje 7. oktobra, a vrata hale "Čair" su otvorena za posetioce svakog dana od 10 do 20 sati.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.