Srbija-Češka 29:24 - idemo na Svetsko prvenstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija-Češka 29:24 - idemo na Svetsko prvenstvo

NIŠ - Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na svetsko prvenstvo 2009.godine u Hrvatskoj, pošto je u revanš - utakmici baraža, sinoć u Nišu, savladala državni tim Češke sa 29:24 (14:9).

"Plavi" su poraženi pre sedam dana u Češkoj istovetnom razlikom, ali su se plasirali na šampionat sveta, zahvaljuci većem broju postignutih golova u gostima.

Meč je odigran u hali "Čair", pred oko 4.500 gledalaca, a sudili su: Bord (Francuska) >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Boj (Francuska).

Srbija: Pejanović, Kojić, Šešum 1, Vujin, Nikčević 6, Stojanović 4, Rajković, Toskić 2, Ilić 4, Bojinović 6, Marković 3, Stanić, Prodanović 1, Anđelković 2, Nikolić 1.

Češka: Slabi, Štokov, Nokati, Hrubi 1, Vitek, Vrani 1, Kubeš, Jiha 4, Jan 6, Sobov, Horak 5, Motl 1, Reziček 2, Alojz 2.

Srbija je tokom čitave utakmice imala prednost, ali su neugodni Česi, od kojih je naš državni tim poražen u pet poslednjih međusobnih susreta, sve vreme imali aktivni rezultat.

Meč je obeležila brza igra i veoma kreativan napad obe ekipe. Srbija je iskoristila bolju koncentraciju svojih igrača u finišu susreta.

Ovim trijumfom naši rukometaši su se plasirali na jedno veliko takmičenje, posle dve godine"posta"a na prvenstvu sveeta u Hrvatskoj , sledeće godine , prvi put ćemo nastupiti pod imenom Srbija.

Trener Srbije Jovica Cvetković istakao je posle meča da je "velika šteta što je jedan od ova dva tima morao da ispadne":

"Imali smo veliku želju, koja nas je prosto naterala da večeras pružimo maksimum. Nametnuli smo žestok tempo na pocetku utakmice, koji smo jedva uspeli da izdržimo do kraja", rekao je Cvetković.

Trener reprezentacije Češke Pavel Pauza čestitao je Srbiji posle meča na zasluženom plasmanu i rekao da je na prvenstvo sveta u Hrvatskoj otišao - "srećniji tim".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.