Šarčević u Regionalnom centru: Ministarstvo će biti servis svima

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Okt.2016, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević u Regionalnom centru: Ministarstvo će biti servis svima

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u subotu 15. oktobra, posetio je Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu.

Direktorka Regionalnog centra Danijela Marković upoznala je ministra sa aktivnostima i planovima Centra. Marković je izrazila nadu da će do kraja godine polaganje ispita za licence za nastavnike biti decentralizovano.

„Ministartvo trenutno priprema teren za ozbiljne reforme koje, inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << traju nekoliko godina. U tom procesu bićemo servis svima“, rekao je ministar Šarčević. Kada je reč o polaganju ispita za licence Šarčević je istakao da će Ministarstvo sagledati zakonske i druge mogućnosti za decentralizaciju.

Tokom 2015. godine u Niškom Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju realizovano je 1.453 aktivnosti na kojima je učestvovalo 43.120 nastavnika.

Ministar je obišao i Naučni klub Centra za promociju nauke, mesto održavanja najrazličitijih naučnih događaja, a potom se obratio Aktivu nastavnika geografije Nišavskog okruga.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.