Saradnja srpskih aerodroma podignuta na viši nivo (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 26.Feb.2015, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja srpskih aerodroma podignuta na viši nivo (VIDEO)

Dva najveća međunarodna aerodroma u Srbiji, Nikola Tesla i Konstantin Veliki podižu saradnju na viši nivo. Iz Beograda je dopremljen kontingent tehničke opreme koja će poboljšati bezbednost niškog aerodroma a potpisan je i Sporazum o obuci svih zaposlenih. Cilj saradnje sa aerodromom Nikola Tesla koji prošlu sezonu završava sa najboljim poslovnim rezultatom u istoriji, jeste da Niški aerodrom Konstantin Veliki bude spreman za predstojeću letnju turističku sezonu.
Intenzivna >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << saradnja izmedju aerodroma Nikola Tesla i aerodroma Konstantin Veliki traje nekoliko godina. Do sada, što u novcu što u opremi i vozilima, beogradski aerodrom uputio je pomoć Nišlijama u vrednosti od 300 miliona dinara. Osnovni cilj ove saradnje jeste da se niški aerodrom u potpunosti osposobi za međunaordne letove i zahteve velikih avio prevoznika.
Proteklu poslovnu godinu beogradski aerodrom Nikola Tesla zavrsio je sa najboljim finansijskim rezultatima u svojoj istoriji dugoj 53 godine. Ostvaren je profit od tri milijarde dinara, a za jednu trećinu povećan je broj putnika. Za 2015. planirana su ulaganja od 20 miliona evra, kaže generalni direktor Saša Vlaisavljević. Rukovodstvo aerodrom Nikola Tesla došlo je u Niš sa najjačim operativnim timom direktora koji će snimiti situaciju na terenu i predložiti neophodne mere. Sve zaposlene na niškom aerodromu Konstantin Veliki očekuje obuka u vidu dokvalifikacije, edukacije i praktičnog rada kako bi se osposobili i bili spremni za predstojeću turističku sezonu i mnogo veći promet putnika i roba.
Posle potpisivanja sporazuma o saradnji, obuka službenika niškog aerodroma Konstantin Veliki počinje već naredne nedelje. Obavljaće se na beogradskom aerodromu Nikola Tesla. U prvoj fazi obuhvatiće 45 ljudi koji će imati tzv. jednodnevne brifinge, a zatim će obukom biti obuhvaćeno još deset radnika čija će edukacija i usavršavanje trajanti nekoliko meseci.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Pomoć u opremi niškom od beogradskog aerodroma

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2015

Aerodrom „Nikola Tesla“ poklonio je niškoj vazušnoj luki kontigent opreme za opsluživanje aviona koja će, kako kažu, omogućiti bezbedniji i lakši rad. ..Predstavnici beogradskog aerodroma dostavili su danas u Niš vozilo za vuču vazduhoplova, vozilo za odleđivanje aviona, viljuškar, terensko...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.