Pomoć u opremi niškom od beogradskog aerodroma

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2015, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć u opremi niškom od beogradskog aerodroma

Aerodrom „Nikola Tesla“ poklonio je niškoj vazušnoj luki kontigent opreme za opsluživanje aviona koja će, kako kažu, omogućiti bezbedniji i lakši rad. 

Predstavnici beogradskog aerodroma dostavili su danas u Niš vozilo za vuču vazduhoplova, vozilo za odleđivanje aviona, viljuškar, terensko vozilo za patrole, snegobacač, alat, podmetače za točkove i 35 radio stanica.

Da bi kompanije došle na niški aerodrom i da bi letele sa niškog aerodrom, moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << povećati bezbednost, a time i njegovu konkurentnost - rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Ne možemo da utičimo na kompanije da lete iz Niša, to je komercijalna problematika. Možemo da utičemo da niški aerodrom bude alternativa beogradskom i da pomognemo u domenu tehnike i tehnologije - rekao je Vlaisavljević.

Inače, u poslednje četiri godine beogradski aerodrom donirao je kolegama u Nišu u novcu i opremi oko 300 miliona dinara.

Prema sporazumu koji je danas potpisan, oko 45 zaposlenih sa niškog aerodroma u Beogradu će proći jednodnevnu edukaciju, dok će njih desetak tamo biti na višemesečnoj obuci.

Iako niški aerodrom trenutno pregovara sa niskotarifnim kompanijama o letovima ka Minhenu i Tivtu, vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Vladica Đurđanović kaže da nije izvesno da će tih linija i biti.

Avio-kompanije su zainteresovane za različite gradove, a da li će leteti do tih gradova iz Niša zavisi od njih. Dali smo im predloge za neke gradove, sada je na njima da to usvoje ili ne. Da li će naći ekonomsku računicu, njihova je odluka - rekao je Đurđanović.

Podsetimo, niskobudžetna kompanija “Wizz air” od kraja juna leteće iz Niša za Malme i Bazel.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” donirao opremu niškom

Izvor: TangoSix.rs, 26.Feb.2015

BEOGRAD – Niški aerodrom “Konstantin Veliki” dobio je opremu za rad od beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”, a dogovorena je i stručna praksa za zaposlene kod kolega u Beogradu.  .  . .  .  . Prema rečima gradonačelnika Niša Zorana Perišića i vršioca dužnosti niškog aerodroma...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.