Rukometašice Naise savladale ekipu Vojvodine

Izvor: JužneVesti.com, 20.Sep.2021, 10:23

Rukometašice Naise savladale ekipu Vojvodine

Posle startnog poraza u Novoj Pazovi, izabranice trenera Živojina Maksića upisale su pobedu u 2. kolu Arkus Superlige, pošto su u hali ”Čair” savladale ekipu Vojvodine rezultatom 33:29 (16:17). Naisu su do pobede predvodile Jovana Veljković i Sanja Stamenković sa po 8 golova, dok se 7 puta u listu strelaca upisala Jelena Stojanović.

I pored velikih kadrovskih problema, neigranja kapitena Olivere Nikolić i još tri igračice, niška ekipa je uspela da odbrani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << domaći teren. Rukometašice iz Niša bolje su otvorile meč i u 20. minutu povele sa 11:7. Prednost nisu uspele da održe, pa je ekipa iz Novog Sada do kraja poluvremena uspela da preokrene rezultat i ode na pauzu sa golom prednosti (17:16).

Rezultatski zaostatak Naisa je odmah na startu drugog poluvremena nadoknadila, te prednost za razliku od 1. kola nije ispuštaana do kraja meča. Razigrani trio Nišlijki - Veljković, Stamenković i Stojanović pogađale kada je bilo najpotrebnije, dok je na golu bila odlična Katarina Ivanović, što je u mnogome olakšalo da se u poslednjih pet minuta utakmice uđe sa pet golova prednosti (31:26). Do kraja meča gostujaća ekipa nije uspela da se približi pa su bodovi ostali u Nišu (33:29).

Šansu da ostvare drugi vezani trijumf rukometašice Naise imaće sledeće nedelje kada će u Boru gostovati vrlo mladoj istoimenoj ekipi.

Posle dva odigrana kola maksimalan učinak od po dve pobede imaju ekipe Jagodine, Bekamenta, Železničara i Medicinara, dok su Vrbas, Crvena zvezda, Vojvodina i Beograd za sada bez ijednog boda.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.