Poznato gde će biti nova zgrada porodilišta u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Feb.2024, 22:43

Poznato gde će biti nova zgrada porodilišta u Nišu

Nova zgrada Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Nišu nalaziće se neposredno uz Urgentni centar, a ministarka zdravlja Danica Grujičić će, kako je najavljeno, u sredu, 14. februara, obići tu lokaciju.

Reč je o sadašnjem parking prostoru između nove zgrade niškog Univerzitetskog kliničkog centra i železničke pruge, pored Urgentnog centra.

Ministarka Grujičić bi trebalo da sa nadležnima obiđe taj prostor sutra, nakon sastanka sa rukovodstvom UKC-a i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rukovodstvima dečijih klinika i GAK-a.

Porodilje u Nišu već godinama žale se na stanje u kome se porodilište nalazi, a njegova rekonstrukcija je najavljivana više puta.

Jedna od poslednjih najava došla je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kada je prilikom prezentacije programa “Skok u budućnost - Srbija 2027” rekao da je porodilište u Nišu u “užasnom” stanju i da će biti rekonstruisano do 2027.

Nekoliko dana kasnije, Grujičić je navela da je GAK u “jadnom” stanju. Tada je i rekla da postoji mogućnost izgradnje nove zgrade umesto rekonstrukcije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.