Izvor: Blic, 19.Feb.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan deklasirao Vojvodinu, Hemofarm bolji od Borca

Košarkaši Partizana su obezbedili plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća ubedljivom pobedom nad Vojvodinom 87:58 (12:18, 30:14, 19:11, 26:15) u niškom "Čairu".



Branilac trofeja nije dobro ušao u premijerni meč novog izdanja Kupa, pa je Voša brzo stekla prednost, a zatim završila prvu deonicu sa prednošću od 18:12. Međutim, posle "plus devet" za Vojvodinu, "crno-beli" su se očekivano probudili i predvođeni Novicom Veličkovićem u drugih deset minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stigli do preokreta, a zatim i do dvocifrene prednosti na poluvremenu 42:32. Prednost favorita je mogla biti i veća da je šut iza linije 6,25 bio bolji (3-13 u tom periodu), ali su brojni promašaji iz igre nadomešćeni karakterističnim skokom u napadu – odnos posle 20 minuta igre bio je 6:0 u korist Partizana.

U nastavku meča Vojvodina nije uspela baš ništa da uradi, a njihovi rivali su sve do kraja bez problema uvećavali vođstvo. Dvadeset razlike je bilo u 27. minutu (57:37), a u poslednjoj deonici su "crnobeli" imali i više od 30 poena "plusa".

Najefikasniji na terenu bio je najbolji igrač prve četvrtine Goran Bajić sa 19 poena, dok je u redovima pobednika najubedljiviji bio Veličković sa 17 poena, Tripković je postigao 13, a po deset su dodali Lazme i Rakočević.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da Vojvodina može i više, ali da je sigurno teško igrati u situaciji u kojoj je novosadski tim.

"Ukoliko želimo dobar rezultat do kraja u Nišu moramo da igramo dosta preciznije", kazao je Vujošević misleći na izdanje svog tima u prvoj četvrtini. Trener Vojvodine Vlade Đurović priznao je da je razočaran izdanjem svog tima i uputio izvinjenje niškoj publici za bledu igru i poraz od skoro 30 poena razlike.

"Nismo dostojni ovakvog takmičenja. Teško je igrati sa nemotivisanim igračima. Čestitam Partizanu koji na najbolji način predstavlja našu zemlju u Evropi", rekao je Đurović.

U drugom meču današnjeg programa Hemofarm je savladao Borac sa 80:75 i "zakazao" polufinalni meč sa "crno-belima" u petak. Sutra igraju FMP - Lajons (18.00) i Crvena zvezda - Metalac (20.30).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.