PERIŠIĆ: Azil ipak jedino rešenje

Izvor: NiskeVesti.rs, 17.Mar.2016, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PERIŠIĆ: Azil ipak jedino rešenje

S obzirom na to da su u posledna 24 sata psi lutalice napali i izujedali čak dve osobe, azil je ponovo opcija za rešavanje ovog problema. Ovo je potvrdio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, iako je pre samo nekoliko nedelja gradski većnik Jovan Stojković rekao da nema para za održavanje azila.


„Jedino dugoročno rešenje je azil. U ovom trenutku najozbiljnije razmatramo moguće lokacije i način na koji to treba da uradimo. Ni jedno drugo rešenje nije konačno", >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << rekao je gradonačelnik Perišić.
Za sada su sve nadležne ekipe na terenu kako bi privremeno zaustavili pse da ujedaju sugrađane.
„Od jutros su sve ekipe JKP „Mediana“ na terenu. Angažovana je i komunalna policija i komunalna inspekcija opštine Palilula, uz asistenciju i policije jer sam zamolio načelnika Uprave“
Perišić je rekao i da su neodgovorni vlasnici pasa delimično krivi za napade.
"Situaciji koja se dešava i mi na neki način doprinosimo jer mnogi vlasnici izbacuju životinje na ulicu i to dovodi do nemilih situacija“, dodaje Perišić.
Osim poslednja dva napada, na Starom groblju su psi lutalice ranije napadali i ujedali prolaznike. Podsećamo da su prošle godine na groblju izujedane Ana Anutović i Tanja Ivković, a krajem 2014. i učenica koja je kroz groblje prolazila na putu do škole. 
 

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.