Obeležavanje gradske slave od 31. maja do 6. juna

Izvor: RadioCity.rs, 31.Maj.2014, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje gradske slave od 31. maja do 6. juna

Program obeležavanja počinje u subotu 31. maja Pomenom čegarskim junacima na platou ispred spomenika Ćele kula, a zatim će se položiti venci na Čegru u čast palim junacima. Povod je i obeležavanje 205 godina od boja na Čegru.
Tokom dana, od 11 do 17 sati biće organizovan Kamp mladih - Spomen park „Bubanj“, Učesnici su učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Opštine Palilula, članovi Konjičkog kluba „Nonius“ i OI „Kralj Petar Prvi“, „Đuka Dinić“ >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << i OIP „Školski brod Jadran“ (Savez izviđača grada Niša), Safari kluba Niš, Akademije Sporta i Kancelarije za mlade Gradske opštine Palilula.
U nedelju, 1. juna, biće organizovana Prva safari regata „Učitelj Viden Jovanović“ 2014, na trasi od sela Klisura u opštini Doljevac do sela Lalinac, kod mosta. Prva safari regata se organizuje u spomen na Videna Jovanovića, učitelja OŠ "Branko Miljković"u Nišu, koji je ispoljio veliku hrabrost, spašavajući svoje učenike iz Vlasinskog jezera.

U okviru programa regate - Demonstriraće se veština forsiranja reke, eko monitoring, vežba spasavanja, a biće organoizovan i kamp učesnika i takmičenje u pripremanju riblje čorbe u Lalincu.
U ponedeljak 2. juna, održaće se Bdenje u Hramu svetog cara Konstantina i carice Jelene, od 17 do 19 sati, a zatim i predaja labaruma u Hramu svetog cara Konstantina i carice Jelene.
Sutradan, 3. juna, od 8 do 10 i 30 biće služena Sveta arhijerejska praznična liturgija u čast svetog cara Konstantina i carice Jelene u Hramu svetog cara Konstantina i carice Jelene.
U sklopu obeležavanja gradske slave, od 3. do 6. juna trajaće Međunarodni simpozijum vizantologa "Niš i Vizantija XIII".

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.