Niš: Sećanje na žrtve Velikog rata

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Nov.2015, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Sećanje na žrtve Velikog rata

Polaganjem venaca na spomen kompleks Vojničkog groblja na Delijskom visu obeležen je 11. novembar, dan potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu.

Gradski zvaničnici, predstavnici vojske, policije, Nišavskog okruga, niške Vojne bolnice i predstavnici udruženja koja neguju slobodarske tradicije položili su vence na spomen kosturnicu u srpskom delu groblja i na spomen obeležje gde su sahranjeni britanski vojnici.

Kako ističe gradonačelnik Niša, dr Zoran Perišić, sećanjem na žrtve podsećamo se kako su nekada nastajali junaci.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Polaganjem venaca obeležen svetski Dan primirja (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 11.Nov.2015

Polaganjem venaca na srpskom i engleskom vojnom groblju predstavnici grada, vojske i udruženja potomaka boraca, obeležili su Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Na vojničkom groblju na Delijskom visu sahranjeno je 2 i po hiljade srpskih vojnika koji su dali živote za slobodu, a jedino oni nemaju...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.