Naši odbojkaši nakon drame pobedili Ruse

Izvor: RadioCity.rs, 31.Maj.2014, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naši odbojkaši nakon drame pobedili Ruse

U prva dva seta Srbija je bila dominantna i bez previše muke ih je dobila sa 25:20 i 25:17. Rusi kao da su tek od trećeg seta pronašli svoju igru i preokreću rezultat 22:25 i 19:25. Peti odlučujući set pripao je Srbiji, 15:13, koja je nakon dva izgubljena seta uspela da se vrati u meč, a sve to uz nesebičnu podršku niške publike.
Kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković smatra da ekipa Rusije, koja možda nije došla u najjačem sastavu, sigurno će biti jedan od timova >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << koji će konkurisati za prolazak.
„Pristup meču je bio dobar. Dobili smo najpre 2:0 veoma lako, međutim sopstvenom krivicom, dozvolili smo ekipi Rusije da se razigra i izjednači. Ipak, smogli smo snage da pobedimo i to nam puno znači. Siguran sam da će Rusija u drugoj utakmici igrati mnogo bolje. Moramo biti spremni da igramo poen za poen, što danas od drugog seta nismo uradili. Ako to budemo popravili, možemo se nadati dobrom rezultatu“, rekao je kapiten Srbije Stanković.

I naš reprezentativac Dušan Petković oduševljen je publikom, a zadovoljan igrom svoje ekipe. Poput njegovih saigrača ističe da je svaka pobeda protiv Rusije, vrhunska.
„Očekujem i na sledećem meču pune tribine i podršku publike, a mi ćemo naravno i sutra ići na pobedu, jer posedujemo kvalitet, a potrudićemo se da ga i pokažemo“, rekao nam je Petković.
Aleksandar Atanasijević zadovoljan je pobedom bez obzira na rezultat 3:2, ali smatra da ima mesta napretku u igri.
„Najvažnije je da smo pobedili. Uzeli smo bodove protiv možda najjače ekipe na svetu u ovom trenutku. Mislim da sutra možemo još bolje i da upišemo 3 boda“, rekao je Atanasijević.
Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije, Igor Kolaković, najpre je zahvalio divnoj niškoj publici na ogromnoj podršci, jer kako je rekao, u trenucima kada je ponestajalo energije podrška sa tribina je dolazila u pravom trenutku. Srbija je ovom pobedom na startu napravila važan korak ka cilju.

„Pobeda je mogla biti ubedljivija, Rusi su posle drugog seta igrali sjajno, a mi smo spustili naš nivo igre. Bilo je situacija koje inače nisu karakteristične za nas a Rusi su se sjajnim servisom, blokom i odbranom vratili u igru i praktično nam zapretili da i u petom setu mogu da trijumfuju. Ali mi smo u petom setu igrali strpljivo, poen za poen i naše strpljenje se isplatilo. Posle prva dva seta verovatno su svi očekivali ubedljiviju pobedu, ali pobediti Rusiju, u bilo kojoj varijanti je jako značajno“, rekao je Kolaković.
Rusi su u Niš došli u eksperimentalnom sastavu, sa nekoliko novih igrača i nekoliko povratnika, ali su nakon prve utakmice verovatno shvatili da i u takvom sastavu mogu biti konkurentni ekipi Srbije, tako da ih u subotu, verovatno očekuje još teži meč.
„Nemamo vremena za prevelike promene, ali trebalo bi da popravimo neke stvari, možda da u psihološkom smislu bolje sagledamo protivnika, jer njihovi igrači su željni reprezentativnih nastupa, odigrali su sjajno, uostalom ruska reprezentacija ne može biti slaba“, rekao je Kolaković nakon pobede u prvoj utakmici sa Rusima.

Selektor Rusije Andrej Voronkov ocenjuje ovu utakmicu važnom za svoj tim u psihološkom smislu, bez obzira na poraz. Za njih je bilo značajno da izdrže do kraja i potvrde veru u sebe, uprkos tome što su izgubili prva dva seta.
„Posle toga im je ustvari postalo jasno kako treba igrati, i do kraja su dali svoj maksimum. Mi se nalazimo u najjačoj grupi i nismo sebi smeli da dozvolimo da izgubimo sa 3:0. A ovaj rezultat nam daje nadu da ćemo sutra igrati još bolje i da ćemo dobro odigrati i protiv amerikanaca“, kaže selektor Voronkov.
Iako je niška publika nadglasala ruske navijače, kojih je takođe bilo na tribinama, Voronkov je oduševljen atmosferom koja je vladala na Čairu i odličnom odbojkom koju su nam priuštile obe ekipe.
„Ne publika nam nije smetala u igri, štaviše atmosfera je bila nekako topla, publika uzavrela, niko nije bio ravnodušan od igrača obeju ekipa, jer nam je kao prvi, ovo bio veoma važan meč. Mi smo se osećali slobodnim kao da igramo kod kuće a ne u gosima“, kaže Voronkov.

Ruski reprezentativac Denis Biriukov, kao i trener Voronkov, svestan je da su se tokom prva dva seta tražili, a razlog za slabiji početak moglo bi biti i uzbuđenje, probijanje leda u prvoj utakmici u gostima. On je zadovoljan što su nakon toga ipak pronašli svoju igru, ali nažalost nisu uspeli da je izvedu do kraja.
„Za malo smo izgubili u petom setu. Ni sutra se nećemo predati, borićemo se do kraja“, rekao je Biriukov.
Kapiten reprezentacije Rusije Sergej Makarov čestitao je srpskoj reprezentaciji na pobedi i kao i ostali igrači Rusije najavio još teži meč i jaču borbu u subotu na Čairu.
Utakmici Srbija - Rusija na Čairu prisustvovali su predstavnici Ambasade Rusije i Srpsko-ruskog humanitarnog centra.
Reprezentacije Srbije i Rusije, u subotu, 31. maja igraće u hali Čair drugi meč prvog kola B grupe od 20 sati.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.