Momirović: Aerodrom  Konstantin Veliki  beleži odlične rezultate

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Avg.2022, 16:08

Momirović: Aerodrom Konstantin Veliki beleži odlične rezultate

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas u Nišu da je Aerodrom „Konstantin Veliki“ u julu ove godine, u odnosu na isti mesec prošle godine, zabeležio rast broja putnika od 70 odsto.

Momirović je nakon obilaska radova na dogradnji terminalne zgrade i tornja na tom aerodromu rekao da država investira 12 miliona eura u prvu fazu razvoja ove zračne luke, a nakon toga će investirati još približno >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << 10 miliona eura.

Nakon završetka ove investicije za dve godine, imaćamo više kompanija koje će da lete sa ovog aerodroma, ali i više turista, investicija i radnih mesta. Niš će biti potpuno drugačiji grad, koji će imati moderan aerodrom srednje veličine, ukazao je on.

Ministar je ranije danas obišao i radove na izgradnji petlje Merošina na deonici Niš–Pločnik, u sklopu budućeg auto-puta od Niša do Merdara, i tom prilikom podsetio na to da se u ovom trenutku gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica.

Bez obzira na okolnosti u Evropi, nismo se povukli ni sa jednog gradilišta. Na prvom sektoru od Merošine do Beloljina radimo uz veliku podršku naših evropskih partnera, pre svega Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, koje su obezbedile bespovratna sredstva kojim finansiraju ove radove, objasnio je Momirović.

Pomenutu deonicu budućeg auto-puta obišli su i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić.

Oni su, takođe, ocenili da radovi idu u skladu sa očekivanjima i da je fizička realizacija na ovom projektu do sada veća od 40 odsto.

Deonica auto-puta od Merošine (Niša) do Beloljina (Pločnika) dužine je 32,6 kilometara i izuzetno je kompleksna jer obuhvata šest tunela, 12 mostova i veliki broj nadvožnjaka, podvožnjaka i vijaduktova.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.