„Mikelsen elektroniks“ otvorio pogon u Nišu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 11.Dec.2014, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Mikelsen elektroniks“ otvorio pogon u Nišu (VIDEO)

Danska fabrika za proizvodnju kablova i plastične izolacije „Mikelsen elektroniks“ otvorila je svoj pogon u Nišu. Za početak je uposleno petnaest radnika, a u planu je da u naredne tri godine ta brojka poraste na 150. Za razliku od većine inostranih fabrika u Srbiji, zapošljavanje u ovoj ne subvencioniše država.
Bez prethodne najave i velike pompe, Niš je od danas bogatiji za još jedan pogon inostrane fabrike za proizvodnju kablova i plastične izolacije za elektronske komponente. >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Reč je o danskoj kompaniji koju u Srbiju nisu privukle državne subvencije za zapošljavanje, već tradicija Niša kao grada elektronike.
Fabriku je otvorio gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić koji ne krije zadovoljstvo što su stranci počeli da prepoznaju Niš kao povoljno tlo za investiranje.
U pogonu „Mikelsen elektroniksa“, koji se nalazi na Čamurlijskom putu, trenutno radi 15 zaposlenih, u planu je da ih u narednih nekoliko godina bude oko 10 puta više. Gradsko rukovodstvo uverava da se aktivno radi na privlačenju još stranih investitora.
„Mikelsen elektroniks“ će u narednom periodu zapošljavati inženjere, rukovodioce proizvodnje i proizvodne tehničare kao i radnike za montiranje kablova, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fabrika elektronskih komponenata u Nišu

Izvor: RTS, 11.Dec.2014

Danska kompanija "Mikelsen Elektronik" otvorila je pogon u Nišu. Reč je o maloj porodičnoj kompaniji koja proizvodi elektronske komponente - kablove, konektore i senzore. ..U Nišu je otvorena danska kompanija "Mikelsen Elektronik" koja proizvodi elektronske komponente - kablove, konektore i senzore...U...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.