Još 8 podzemnih kontejnera postavljeno na teritoriji Medijane

Izvor: JužneVesti.com, 06.Jul.2017, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 8 podzemnih kontejnera postavljeno na teritoriji Medijane

Stanovnici Vizantijskog bulevara i Ulice Radoja Dakića dobili su nove ukopane kontejnere, a iz Opštine Medijana najavljuju da će još 10 ovakvih posuda za odlaganje smeća biti postavljeno do septembra.

U toku je, navode, postavljanje podzemnih kontejnera i na uglu Jug Bogdanove i u Ulici Stojana Novakovića, kao i u Rašićevoj ulici.

Cilj postavljanja novih podzemnih kontejnera na području Gradske opštine Medijana je povećanje komunalnog reda i podizanje nivoa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << javne čistoće u najvećoj niškoj opštini na viši nivo – kazali su iz Medijane.

Iako je zbog podzemnih kontejnera koje u Medijani postavljaju poslednjih godina, smeće nedostupno mačkama, psima lutalicama i drugim životinjama, pa ne mogu da ga raznose okolo, građani se žale što ove posude moraju da otvaraju rukama.

Papučice koje bi omogućile otvaranje kontejnera bez direktnog dodirivanja bile bi mnogo praktičnije - složili su se stanovnici Bulevara Nemanjića i okolnih ulica.

Problem je, dodaju, što mnogi sugrađani i dalje odlažu smeće oko kontejnera, što nastavlja da narušava komunalni red u gradu.

Asfaltirana je, dodaju iz Medijane, i javna površina u Rentgenovoj ulici, prilaz ka Velikotrnavskoj, gde se tokom većih padavina skupljala kiša. Radovi se izvode na zahtev građana i Skupština stanara; Foto: GO Medijana

Na taj način građanima koji žive u ovom delu Niša uređen je prilaz do stambenih zgrada, a roditeljima čija deca borave u vrtiću u neposrednoj blizini, omogućeno nesmetano i bezbedno kretanje – navode iz Opštine.

Radovi se, objašnjavaju iz Medijane, izvode na zahtev građana i Skupština stanara, tamo gde je "uvidom u dokumentaciju i obilaskom terena utvrđeno da postoje uslovi za to".

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.