Izložba slika Ružice Bjelice

Izvor: JužneVesti.com, 22.Avg.2014, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slika Ružice Bjelice

U petak, 22. avgusta, od 20 sati u Galeriji Niškog kulturnog centra biće otvorena izložba slika niške umetnice Ružice Bjelice.

Istoričar umetnosti Haira Jakobljević navodi da su radovi Ružice Bjelice stvoreni u maniru renesansnih majstora i da je “veliko je uživanje gledati platna, jer iz njih zrači pozitivna energija i evidentna nadarenost“.

- Njene slike odišu toplinom i utonule su u sfumato. Boje su joj zagasite, mrke i ima svih nijansi umbre...Ne usteže >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se da sa posebnim darom i zapažanjem radi portrete. Njima se iz očiju nazire duša i ceo proživljen život - ističe Jakobljević.

Ružica Bjelica slikarstvom se bavi od 1992. godine, a član je niškog udruženja umetnika “Car Konstantin”, Udruženja likovnih umetnika Niša LUNA i Likovnih umetnika Beograda.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

IZLOŽBA SLIKA RUŽICE BJELICE

Izvor: kult-URA.com, 22.Avg.2014

U petak, 22. avgusta, u galeriji Niškog kulturnog centra, u 20h biće otvorena izložba slika Ružice Bjelice. Izložbu će otvoriti Milić Petrović.. “Susresti se sa radovima Ružice Bjelice znači ući u svet prave umetnosti stvorene u maniru renesansnih majstora. Njene slike odišu toplinom i...

Nastavak na kult-URA.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.