IZLOŽBA SLIKA RUŽICE BJELICE

Izvor: kult-URA.com, 22.Avg.2014, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZLOŽBA SLIKA RUŽICE BJELICE

U petak, 22. avgusta, u galeriji Niškog kulturnog centra, u 20h biće otvorena izložba slika Ružice Bjelice. Izložbu će otvoriti Milić Petrović.
Susresti se sa radovima Ružice Bjelice znači ući u svet prave umetnosti stvorene u maniru renesansnih majstora. Njene slike odišu toplinom i utonule su u sfumato. Boje su joj zagasite, mrke i ima svih nijansi umbre… Ne usteže se da sa posebnim darom i zapažanjem radi portrete. Njima se iz očiju nazire duša i ceo proživljen život. Crtež joj je dobar, odlično pokriven bojenim partijama. Veliko je uživanje gledati ova platna, jer iz njih zrači pozitivna energija i evidentna nadarenost“, navodi istoričar umetnosti Haira Jakobljević iz Beograda.
Ružica...

Nastavak na kult-URA.com...






Povezane vesti

Otvorena izložba slika Biljane Bjelice

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Avg.2014, 00:02

TREBINJE - U trebinjskom Domu kulture večeras je otvorena izložba slika Biljane Bjelice iz Bileće...Direktor Narodne biblioteke "Vladimir Gaćinović" iz Bileće Šćepan Aleksić rekao je, otvarajući izložbu, da su slike Biljane Bjelice osvojile punu slobodu izražavanja, što im daje posebnu draž...Aleksić...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta kult-URA.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta kult-URA.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.