Imlek kupuje Nišku mlekaru

Izvor: JužneVesti.com, 29.Okt.2015, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Imlek" kupuje Nišku mlekaru

Jedna od vodećih balkanskih kompanija koje se bave preradom mleka, beogradski "Imlek", uskoro bi mogla da postane vlasnik najveće mlekare na jugu Srbije.

Pregovori između "Imleka" i sadašnjih vlasnika "Niške mlekare" su u finalnoj fazi, a kako kaže direktor niške industrije mleka Zvonko Gavrilović, u narednih nekoliko dana se očekuje da budu završeni.

Uz napomenu da nije direktno uključen u pregovore Gavrilović kaže da je mnogo toga već izvesno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Zasada je sigurno da Mlekara nastavlja da radi punim kapacitetom, sa svim ljudima koji su u radnom odnosu i sa svojim brendom "Vedro" koji je već prepoznatljiv u Srbiji - kaže Gavrilović.

"Imlek" je, kako piše na njihovom sajtu, vlasnik nekoliko velikih mlekara u Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni.

Podsetimo, nakon što je 2006. godine poništena prethodna privatizacija, kupovinom 70 % njenih akcija na berzi krajem marta 2007. godine vlasnici "Niške mlekare" postale su beogradske firme "Kruna komerc" i "Profiko".

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.