Holandska kompanija otvara fabriku u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Avg.2016, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandska kompanija otvara fabriku u Nišu

Ministar privrede Goran Knežević i gradonačelnik Niša Darko Bulatović  trebalo bi da potpišu Memorandum o razumevanju kao prvi korak u procesu otvaranju pogona holandske kompanije “Cooperatief IMI Europe” u Nišu. Holanđani proizvode delove za autoindustriju i medicinu.

Kako piše “E-kapija” Knežević i generalni direktor holandske firme u Bugarskoj Erik de Kandido dolaze u Niš kako bi se ozvaničili pregovori koji traju već nekoliko meseci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
"Cooperatief IMI Europe" je registrovan u Amsterdamu, a od 1997. godine ima pogon u Bugarskoj, pa im je Niš bio idealna lokacija za proširenje kapaciteta. Oni inače posluju u okviru grupacije “Integrated Micro-Electronics Incorporated” (IMI) koja je, kako piše “E-kapija”, vodeći svetski dobavljač u oblasti autoindustrije, industrije i medicine.

Poslednjih godina beleže veliki rast proizvodnje, posebno u oblasti autoindustrije, pa su zbog toga rešili da prošire svoj biznis. Prema podacima sa poslovnog portala “Blumberg”, ova holandska kompanija je u 2015. godini ostvarila prihode od 267,5 miliona dolara, dok je u 2014. godini prihodovala 268,8 miliona dolara.

Pored Bugarske ova kompanija svoje pogone ima i u Kini, Češkoj, Singapuru, SAD, Meksiku i na Filipinima.

Zasada nije poznato koliko će radnika uposliti Holanđani u Nišu i gde će biti njihove hale, ali s obzirom na to da je Vojska Srbije trebalo da ustupi gradu 15 hektara zemljišta prekoputa Kazneno-popravnog zavoda, moguće je da će se pogoni holandske firme naći upravo tamo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVA FABRIKA U NIŠU! Nova radna mesta

Izvor: NiskeVesti.rs, 19.Avg.2016, 10:13

Gradsko veće Niša jutro je dalo saglasnos da gradonačelnik Niša Darko Bulatović u prisustvu ministra privrede Goran Kneževića potpiše Memorandum o razumevanju između Vlade Republike Srbije i privrednog subjekta COOPERTIEF IMI EUROPE U.A.. . "Kompanija Cooperatief IMI Europe posluje u okviru...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Holandska kompanija gradi pogon u Nišu

Izvor: N1 televizija, 19.Avg.2016

Ministar privrede Srbije Goran Knežević, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor holandske kompanije "Koperatif IMI Evropa" (Cooperatief IMI Europe) Erik de Kandido potpisali su danas Memorandum o izgradnji pogona te kompanije u Nišu...Bulatović je rekao da će kompanija iz Holandije u izgradnju...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.