Film Drugi susret u Vilinom gradu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Mar.2015, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Drugi susret" u "Vilinom gradu"

U okviru Dana domaćeg filma, niška publika će imati prilike da 4. marta od 18 sati u bioskopu “Vilin grad” pogleda film “Drugi susret”, o susretu američkog pilota i jugoslovenskog raketaša koji je oborio američki avion 1999. godine.

Kako stoji u opisu filma koji je režirao Željko Mirković, glavni akteri su pilot američkog aviona Dale Zelko, i jugoslovenski raketaš Zoltan Dani koji je komandovao jedinicom koja je oborila Zelkov avion.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />Posle 12 godina od ovog događaja dvojica junaka rešila su da se vide i upoznaju, te Dale Zelko dolazi u Srbiju da upozna Zoltana Danija i obiđe mesto na kome je njegov avion pao pre 12 godina, tako da ovaj film prati njihov susret - navodi se u sinopsisu.

Osim reditelja Željka Mirkovića, prema najavama, projekciji u “Vilinom gradu” prisustvovaće i glavni protagonista filma Zoltan Dani.

Mirković je diplomirao TV režiju na Akademiju umetnosti u Beogradu 1999. godine, a postdiplomske studije završio je u Strazburu. Kako kažu iz bioskopa, Mirkovćevi filmoci su prikatani na više od 200 međunarodnih filmskih festivala i emitovani na televizijama u Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama i Aziji.

Dan domaćeg filma je posvećen promociji domaćeg filmskog stvaralaštva, i sastoji se od besplatnih projekcija dokumentarnih filmova čiju je proizvodnju pomogao Filmski centar Srbije. Održava se jednom mesečno u 11 gradova Srbije i tokom 12 meseci biće prikazano 14 filmskih ostvarenja domaćih autora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

DANI DOMAĆEG FILMA U BIOSKOPU “VILIN GRAD“

Izvor: kult-URA.com, 03.Mar.2015

Dani domaćeg filma održaće se 4. marta u bioskopu “Vilin grad“ sa početkom od 18h, a film koji će biti prikazan je “Drugi susret“ u režiji Željka Mirkovića. Gost na projekciji biće autor filma, kao i glavni protogonista filma Zoltan Dani.. Film “Drugi susret” govori o događaju iza...

Nastavak na kult-URA.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.