Dogovor postignut, deponija odblokirana (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 27.Apr.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor postignut, deponija odblokirana (VIDEO)

Niška deponija konačno je odblokirana nakon što je potpisan Protokol između Grada Niša i opštine Doljevac o priključenju Belotinca na vodovodnu mrežu. Sutra bi trebalo da stručnjaci iz javno komunalnog preduzeća „Naissus“ dostave tehnička rešenja za ovaj poduhvat, a u ponedeljak se očekuje potpisivanje ugovora kojim bi problem vodosnabdevanja u Belotincu i okolini trebalo da bude rešen.
Nakon višednevne blokade niške deponije, Predstavnici Belotinca i okolnih sela >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << su se sastali sa gradonačelnikom Niša, predsednikom opštine Doljevac i nadležnima u javno komunalnim preduzećima i konačno došli do rešenja kojim su zadovoljne sve strane. Epilog – deponija je odblokirana i priprema se regulisanje bezbednog vodosnabdevanja pojedinih doljevačkih sela.
U rešavanju ovog problema zajednički će učestvovati Grad Niš i opština Doljevac. Grad administrativno i tehnički, a opština finansijski.
Višednevna blokada deponije prepunila je niške kontejnere i kante. U javno komunalnom preduzeću Mediana kažu da su se trudili da, uprkos specifičnim okolnostima, redovno odvoze smeće i da će ih ova situacija dodatno koštati.
Niška deponija je, prema rečima prvog čoveka grada,ekološki problem od samog svog početka 1968. godine. Konačno rešenje nudi izgradnja regionalne deponije za koju će do 15. Maja Grad raspisati tender za javno-privatno partnerstvo.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.