Dogovorena deblokada deponije

Izvor: juGmedia, 27.Apr.2015, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovorena deblokada deponije

NIŠ – Nakon dve runde pregovora sa gradonačelnikom Zoranom Perišićem predstavnici sela koja su pre par dana blokirali gradsku deponiju odlučili su da prekinu sa blokadom.

Gradonačelnik Perišić je na vanrednoj konferenciji za novinare pojasnio da problem datiraju gotovo od otvaranja deponije, 1968.godine, jer nisu do kraja rešeni svi higijenski aspekti.

„Dogovorili smo se da oni prekinu blokadu a da mi obezbedimo dve javne česme za Belotinac, odnosno da dovedemo >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << do njih primarnu mrežu,. Pošto se ova sela nalaze na teritoriji opštine Doljevac a deponija na niškoj novac za sekundarnu mrežu obezbediće Doljevac, kazao je Perišić koji je podsetio da bi 15.maja trebala da počne izgradnja regionalne sanitarne deponije „Kaleš“ za područje osam lokalnih samouprava.

„Izgradnjom ove deponije rešićemo problem smeća u budućnosti ali ostaje stara deponija koja mora biti sanirana, naglasio je Perišić.

Meštani Belotinca, Knežice i Ćurlina blokirali su deponije u petak zbog problema sa pijaćom vodom. Naime, oni nisu priključeni na gradski vodovod a otpadne vode koje se cede sa Bubanjske deponije zagađuju njihova izvorišta.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Meštani posle četiri dana deblokirali gradsku deponiju u Nišu

Izvor: Blic, 27.Apr.2015

Meštani Belotinca, Knežice i Ćurline juče su prekinuli četvorodnevnu blokadu Gradske deponije u Nišu posle pregovora sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem i predsednikom opštine Doljevac Zoranom Ljubićem...Oni su dobili čvrsta uveravanja da će njihovi problemi sa vodosnadevanjem, naplatom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.