Bulevar Šabana Bajramovića u Nišu

Izvor: B92, Beta, 05.Maj.2009, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bulevar Šabana Bajramovića u Nišu

Niš -- Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su odluku kojom je jedna ulica u gradu nazvana po pevaču romske muzike Šabanu Bajramoviću.

Sa 51 glasom za i dva uzdržana, skupština je usvojila odluku kojom se Južni bulevar preimenuje u Bulevar Šabana Bajramovića. Na glasanju su bili uzdržani odbornici "Niške regije", grupe koju čine bivši članovi Nove Srbije u Nišu.

Predsednik Skupštine grada Niša Mile Ilić je kazao da je Niš večeras pokazao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moderan evropski grad "pun tolerancije i da ima pravilan odnos prema zaslužnim građanima".

Protiv preimenovanja ulice su i pojedini žitelji Južnog bulevara koji su ranije najavljivali da će organizovati proteste ukoliko skupština promeni naziv njihove ulice.

Oni se, međutim, večeras nisu okupili ispred Skupštine grada.

Ti građani su prikupili više stotina potpisa za peticiju kojom su tražili da se naziv njihove ulice ne menja.

"Sugrađane koji su bili protiv promene naziva ulice molim za razumevanje jer će vreme, istorija i kultura pokazati da smo doneli pravu odluku", rekao je večeras Ilić.

Građani koji se protive promeni imena ulice navode da to ne čine iz rasističkih pobuda, već da ne bi morali da menjaju lična dokumenta. Pojedine nevladine organizacije ustvrdile su, međutim, da se iza tog zahteva kriju rasistički motivi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niški Južni bulevar preimenovan u ulicu Šabana Bajramovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2009

NIŠ - Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su večeras odluku kojom je jedna ulica u gradu nazvana po pevaču romske muzike Šabanu Bajramoviću...Sa 51 glasom za i dva uzdržana, skupština je usvojila odluku kojom se Južni bulevar preimenuje u Bulevar Šabana Bajramovića...Na glasanju su bili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Šaban Bajramović ipak dobio bulevar u Nišu

Izvor: Mondo, 05.Maj.2009

Odbornici Skupštine grada doneli su u utorak uveče odluku kojom je Južni bulevar u gradskoj opštini Palilula preimenovan u Bulevar Šabana Bajramović, uprkos protivljenja nekih od stanovnika ove ulice.

Nastavak na Mondo...

Bulevar u Nišu, ipak, poneo ime Šabana Bajramovića

Izvor: Danas, 06.Maj.2009, 01:37

Skupština grada Niša sinoćje skoro jednoglasno odučila da ulica Južni bulevar ponese ime kralja romske muzike Šabana Bajramovića uprkos peticiji u kojoj se skoro 700 građana te ulice i naselja Delijski vis protive da se ona nazove po Bajramoviću. Od 53 prisutna odbornika za ovakvu odluku glasao...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.