Jokić treći put izabran u Ol-star tim, prvi put u startnu petorku

Izvor: VOA, 19.Feb.2021, 04:54

Jokić treći put izabran u Ol-star tim, prvi put u startnu petorku

Srpski košarkaš Nikola Jokić izabran je za učesnika NBA Ol-star utakmice, treću godinu zaredom, i po prvi put kao član startne petorke Zapada, veče pred svoj 26. rođendan. Pored Jokića u timu Zapada su Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkers), koji je ponovo kapiten tima, Stefan Kari (Golden Stejt), Luka Dončić (Dalas) i Kavai Lenard (Los Anđeles Klipers).  U timu Istoka, starteri su: Kevin Durent (Bruklin)​, koji je kao i Džejms kapiten tima, Kajri Irving (Bruklin), Bredli Bil (Vašington), Janis Antetokumpo (Milvoki), i Džoel Embid (Filadlefija). Jokić je prvi srpski košarkaš izabran za startera na Ol-star utakmici i prvi košarkaš Denver Nagetsa, kome je ukazana ta čast još od 2011. kada je član prve petorke Zapada bio Karmelo Entoni.  I dok je Lebron dobio najviše glasova navijača, igrača i medija - ove godine glasovi navijača vredeli su 50 odsto za plasman, a glasovi igrača i medija po 25 odsto, Jokić je završio na drugom mestu u sve tri kategorije, kada je reč o visokim igračima, ispred Lenarda, Entonija Dejvisa i Pola Džordža. Jokić trenutno igra najbolju sezonu u karijeri i jedan je od kandidata za najkorisnijeg MVP igrača ligaškog dela, sa prosekom od 27,4 poena, 11,1 skok i 8,6 asistencija po utakmici. Kada je reč o naprednoj statistici, prema portalu Basketball Reference, Jokić vodi u NBA ligi u skoro svim katergorijama, uključujući PER (rejting efikasnosti igrača), učešće u pobedama, plus-minus, i vrednost u odnosu na svoju zamenu. Njegov prosek asistencija (8,6) je identičan trenutnom rekordu NBA lige, kada se radi o centrima, koji od 1968. drži legendarni Vilt Čemberlen. Ranije u četvrtak, NBA liga je saopštila da će se Ol-star odigrati u nedelju 7. marta u Atlanti - samo jedan dan za razliku od do sada tradicionalna tri. Svečanost počinje u 5 sati popodne, i prvo će se održati takmičenje u košarkaškim veštinama (Skills Challenge), posle čega sledi šutiranje trojki. Ol-Star utakmica počinje u 8 sati uveče, a takmičenje u zakucavanju održaće se u poluvremenu. Kao i prošle godine timovi Istoka i zapada takmičiće se za pobedu u svakoj od prve tri četvrtine, koje će trajati po 12 minuta i počinjeti od 0:0. U poslednjoj četvrtini, zbiru poena tima koji je postigao ukupno više poena u prve tri četvrtine dodaće sa 24 (u čast pokojnog Kobija Brajanta, kao i prošle godine) i to će biti broj poena do kojeg će se igrati, a neće se meriti vreme.  Kao i u poslednjih nekoliko godina, kapiteni Džejms i Durent će na NBA Ol-star draftu, za koji se još ne zna kada će biti održan, birati saigrače bez obzira na to u kojoj su konferenciji, od svih preostalih startera i rezervi, čija imena će se znati sledeće nedelje, kada se završi glasanje trenera.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISTORIJA! NAJVEĆE PRIZNANJE U KARIJERI SRPSKOG KOŠARKAŠA: Nikola Jokić u prvoj petorci Ol-stara, najbolji centar Zapada! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 19.Feb.2021

Srpski košarkaš i centar Denvera Nikola Jokić izabran je prošle noći za učesnika NBA Ol-star utakmice, prvi put kao član startne petorke Zapadne konferencije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.