Grmelo u Oklahomi: Golden Stejt na ivici provalije

Izvor: Mondo, 25.Maj.2016, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grmelo u Oklahomi: Golden Stejt na ivici provalije

Tander slavio pred svojom publikom i stigao na korak od plasmana u veliko finale NBA lige

Foto: AP Photo/Sue Ogrocki

Oklahoma je kod kuće pobedila Golden Stejt rezultatom 118:94 i stigla do vođstva od 3:1 u finalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije.

Heroj domaćeg tima bio je Rasel Vestbruk koji je u duelu, koji im je doneo prvu meč loptu protiv aktuelnih šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << NBA lige, ostvario prvi "tripl-dubl" u plej-ofu.

On je ubacio 36 poena i upisao po 11 skokova i asistencija.

"Svaki meč igram kao da mi je poslednji, bez obzira ko je s druge strane. To je moj posao, kao što je moj posao i da brinem o timu...", rekao je Vestbruk.

Sjajnu podršku Vestrbruk je opet imao u Kevinu Durentu, koji je meč završio sa 26 poena i 11 skokova, uz po četiri asistencije i ukradene lopte i tri blokade.

Zapažene role u domaćoj ekipi imali su i Andre Robertson - 17 poena i 12 skokova, dok je Serž Ibaka zabeležio takođe 17 pogodaka, imao je sedam uhvaćenih lopti i dve blokade.



Izvor: Youtube

Devet timova je u uspelo da preokrene situaciju u plej-ofu kada su gubili s 1:3 i bili na korak od eliminacije.

"Mislim da smo ovom pobedom sebe doveli u dobru poziciju. Moramo da se okrenemo sledećoj utakmici, jer svaka je posebna i u potpunosti drugačija od prethodne", rekao je Vestbruk.

Šampioni, na drugoj strani, kao da su izgubili energiju u plej-ofu, posle sjajne sezone u kojoj su u regularnom delu upisali 73 pobede.

Voriorsi su prvi put ove godine pretrpeli dva uzastopna poraza, pa su došli u nezavidnu situaciju da im je sledeći meč "biti ili ne biti".

Oni će u noći između četvrtka i petka morati da zabeleže trijumf kako bi izbegli eliminaciju iz plej-ofa.

Golden Stejt je uspeo samo na početku meča da pokaže zube, povede 22:8, ali je Oklahoma već do isteka prvog kvartala preuzela vođstvo (30:26), a potom samo uvećevala vođstvo.

Gosti su u trećoj četvrtini jedino bili efikasniji (29:22), kada je Klej Tompson zabeležio 19 poena, ali su u poslednjih 12 minuta odigrali daleko ispod očekivanog nivoa. Upisali su samo 12 poena, što im je zatvorilo vrata eventualnog povratka u igru.

Najefikasniji u ekipi Golden Stejta bio je Klej Tompson sa 26 poena, pet skokova i tri ukradene lopte, dok je dvostruki uzastopni MVP lige Stef Kari postigao 19 pogodaka.

On je iz igre šutirao 6/20, dok je za tri poena pogodio samo dva puta iz 10 pokušaja.

Golden Stejt je ukupno ostvario šut 41,2 odsto, imao je daleko manje skokova od rivala – 40/56, a u šutu za tri poena pogodili manje od 30 odsto (9-30).

"Želimo i moramo da se vratimo u ovu seriju. Dobra vest je da sada idemo kući. Očigledno je da kod kuće igramo dobro. Ideja je da ih pobedimo na svom terenu, da se delimično vratimo u ovu seriju, pa ćemo za dalje videti šta će biti", rekao je trener Golden Stjeta Stiv Ker.

Peta utakmica finalne serije plej-ofa, za Golden Stejt ključna, igra se u Kaliforniji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.