Zaharova: SAD guraju Švedsku i Finsku u NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2022, 17:17

Zaharova: SAD "guraju" Švedsku i Finsku u NATO

Sjedinjene Američke Države "gurajući" Finsku i Švedsku da uđu u NATO daju odrešene ruke Rusiji, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"To što sada Finska i Švedska rade pod pritiskom Vašingtona, ali ne i njihovi narodi, već njihove političke snage, daju odrešene ruke Rusiji", rekla je Zaharova u emisiji "Solovjov lajv", prenosi Sputnjik.

Dodala je da to >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moraju da imaju na umu kada sledeći put "izmisle još jednu rusku pretnju" prehrambenoj i energetskoj bezbednosti.

Ranije danas je predsednik finskog parlamenta Mati Vanhanen saopštio da je parlament odobrio da Finska zatraži članstvo u NATO.

Švedska manjinska vlada socijaldemokrata juče je ozvaničila odluku o podnošenju zahteva za članstvo u NATO.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zaharova: Ulazak Finske i Švedske u NATO daje odrešene ruke Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 17.Maj.2022

Sjedinjene Američke Države, prisiljavanjem Finske i Švedske da uđu u NATO, daju Rusiji odrešene ruke, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. „Ono što Finska i Švedska rade pod pritiskom Vašingtona, a zapravo ne njihovih naroda, već njihovih političkih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.