Talibani preuzeli odgovornost za napad na autobus NATO

Izvor: Studio B, 29.Okt.2011, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani preuzeli odgovornost za napad na autobus NATO

Talibanski pobunjenici preuzeli su odgovornost za današnji samoubilački napad na autobus NATO snaga u Kabulu, u kome je prema zvaničnim izvorima poginulo 13 američkih vojnika i četiri Avganistanaca.

Bombaš samoubica uleteo kombijem u autobus NATO-a u Kabulu, dok je vozilo međunarodnih snaga prolazilo pored Američkog univerziteta u jugozapadnom delu grada, javili su američki i avganistanski zvaničnici. Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Frans pres dobila je SMS poruku od portparola talibana u kojoj se kaže da su oni odgovorni za napad.

NATO je saopštio da je 13 pripadnika međunarodnih snaga ubijeno, a jedan neimenovani američki zvaničnik potvrdio je da su svi Amerikanci. Avganistansko ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da su u napadu takođe poginula tri avganistanska civila i jedan policajac, dok je osam Avganistanaca povređeno.

Ovo je najteži napad na međunarodne snage od kada su talibani srušili NATO helikopter 6. avgusta na istoku Avganistana, kada je poginulo 30 američkih vojnika i osam Avganisatanaca.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Talibani odgovorni za napad na snage NATO

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2011

Talibanski pobunjenici preuzeli su odgovornost za samoubilački napad na autobus NATO snaga u Kabulu, u kome je prema zvaničnim izvorima poginulo 13 američkih vojnika i četiri Avganistanca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.