Švedska u NATO? Turski parlament glasa ove nedelje

Izvor: B92, 23.Jan.2024, 00:34

Švedska u NATO? Turski parlament glasa ove nedelje

Turski parlament će kasnije ove nedelje glasati o ulasku Švedske u NATO, objavio je Blumberg, pozivajući se na neimenovanog vladinog zvaničnika.

Vladajuća partija turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koja ima većinu u parlamentu, tražiće odobrenje parlamenta za ratifikaciju dugo očekivanog članstva Švedske u NATO-u, rekao je zvaničnik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Švedska i Finska napustile su svoje tradicionalne položaje vojne neutralnosti da bi zatražile zaštitu pod bezbednosnim kišobranom NATO, posle ruskog napada na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

Finska se pridružila savezu u aprilu i postala 31. članica NATO, nakon što je turski parlament ratifikovao kandidaturu te zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.