Sve se menja: NATO će ponuditi Ukrajini tri opcije?

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 18:23

Sve se menja: NATO će ponuditi Ukrajini tri opcije?

Bivši šef Minhenske konferencije za bezbednost, nemački diplomata Volfgang Išinger, nagovestio je da bi NATO mogao da ponudi Kijevu jednu od tri alternative.

Mislio je da bi između ostalog Ukrajina mogla da koristi prednosti Alijanse bez zvaničnog ulaska, rekao je on za Politiko.

"Alijansa može ponuditi Ukrajini sve praktične i konkretne opcije i mogućnosti koje članstvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO uključuje – od snabdevanja i punog učešća u programima naoružanja i opreme do obuke i učešća u vežbama, razmeni podataka obaveštajnih službi, komunikacijama i praćenju, ali bez formalnog članstva u NATO-u", napisao je Išinger u članku za Politiko.

Druge dve opcije koje je predložio bivši šef Minhenske konferencije uključuju mogućnost da Ukrajina gradi dugoročnu bilateralnu saradnju sa državama članicama NATO-a i opciju koju on naziva "odbrambenom eskalacijom".

On implicira mogućnost obećanja NATO-a da će, navodni, ruski udari na ciljeve u Ukrajini svaki put "dovesti do konkretnih odgovora Zapada – od obezbeđivanja municije i oružja do snabdevanja naprednijim balističkim ili dalekometnim sistemima".

Ovogodišnji samit NATO-a biće održan u Viljnusu od 11. do 12. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NATO će ponuditi Ukrajini tri opcije?

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2023

VILJNUS - Bivši šef Minhenske konferencije za bezbjednost, njemački diplomata Volfgang Išinger, nagovijestio je da bi NATO mogao da ponudi Kijevu jednu od tri alternative.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.