Izvor: RuskaRec.ru, 05.Jun.2017, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzan Rajs: Zategnutost između SAD i NATO-a je ogromna Putinova pobeda

Prema rečima bivše ambasadorke SAD u UN Suzan Rajs, to što je američki predsednik prvi put od 1948. godine bacio senku sumnje na privrženost Vašingtona alijansi NATO predstavlja ogromnu pobedu Vladimira Putina. Bivša savetnica Baraka Obame je za ABC News takođe pozvala da Rusija bude kažnjena za navodno mešanje u američke izbore uvođenjem novih sankcija. >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru <<
Putin ispričao kako je predlagao Klintonu da Rusija uđe u NATO
„Kada mi guramo od sebe naše zapadne saveznike, kada konkretno predsednik odlazi u NATO i ne potvrđuje, kako su to činili svi predsednici od 1948. godine, da mi imamo čvrstu nameru da branimo naše partnere u NATO-u, on na taj način izaziva uznemirenost u Evropi. A baš to i hoće Vladimir Putin. Jer je Putinu u interesu, kao što je on ponovo potvrdio u petak, u tome da postigne slabljenje Severnoatlantske alijanse, a na kraju i njen raspad”, rekla je Rajs, prenosi RT.  
„I kada Sjedinjene Države, najvažniji igrač u NATO-u, bacaju senku sumnje na našu privrženost ovoj alijansi od vitalne važnosti, to onda podriva bezbednost naših najbližih saveznika. I to je ogromna pobeda za Vladimira Putina.”
Na pitanje novinara o mogućem ukidanju sankcija Suzan Rajs je rekla da je to loša ideja.
Putin: Zapad se već godinama grubo meša u unutrašnju politiku Rusije
„Rusija je neprijatelj. Rusija ne samo što je napala suverenu državu i anksirala njen deo u Ukrajini i na Krimu. Ona ne samo što deluje zajedno sa režimom u Siriji koji koristi hemijsko oružje. Ona se namerno umešala u naš demokratski proces, a time su rukovodili najviši vladajući krugovi”, tvrdi Rajs. Ona je dodala da se radi o ugrožavanju američke „čiste demokratije” i pozvala je da je Rusija pozove na odgovornost.
Predsednik Rusije Vladimir Putin odbacio je optužbe američkih političara i medija za mešanje Rusije u izborni proces u SAD.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.