Šutanovac: Uskoro sporazum sa NATO

Izvor: B92, 03.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Uskoro sporazum sa NATO

Beograd -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac najavljuje da će u narednih nekoliko nedelja biti potpisan bezbednosni sporazum sa NATO.

On je u izjavi za RTS precizirao da su taj sporazum već potpisale sve zemlje sveta. Šutanovac je ocenio da se tim sporazumom otvaraju vrata za dalje školovanje srpskih vojnika. On je naveo da je u proteklih godinu dana poboljšano stanje Vojske Srbije i to posebno u vazduhoplovstvu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Remont 15 letelica koji smo obavili za godinu dana, gotovo duplirano povećanje naleta pilota u vazduhu, poboljšan status pripadnika vojske, kako materijalni tako i drugi, svakako su rezultati kojima možemo da se ponosimo u godinu dana. Ali ako me pitate da li je to dovooljno, svakako da to nije dovoljno, svakako da želimo da nastavimo u tom pravcu, žalimo da u narednom vremenu u skaldu sa ekonosmkim mogućnostima naše države, u saradnji sa vladom Srbije, omogućimo nabavku savremenih vazduhoplova koji će leteti iznad naše zemlje", najavio je Šutanovac.

Ministar odbrane je istakao da će budžet vojske biti neznatno veći nego što je bio ranije, ali da će sredstva biti bolje raspodeljena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.