Stoltenberg: NATO će garantovati stabilnost na Balkanu

Izvor: Blic, 13.Mar.2017, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: NATO će garantovati stabilnost na Balkanu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da će Alijansa ostati posvećena očuvanju mira na Balkanu, kao i da će nastaviti sa "politikom otvorenih vrata".

- Članstvo Crne Gore u NATO poboljšaće sigurnost zapadnog Balkana koji je od ključne važnosti za Alijansu. Poziv Crnoj Gori je jasan znak da vrata NATO ostaju otvorena za one zemlje koje žele da se pridruže i koje ispunjavaju kriterijume >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za članstvo - rekao je Stoltenberg.

On je to izjavio prilikom predstavljanja godišnjeg izveštaja NATO za 2016. godinu, prenosi MIA.

Prema rečima Stoltenberga, NATO će nastaviti da radi sa drugim zemljama koje teže da se pridruže Alijansi - BiH, Gruzijom i Makedonijom, tako što će im pomagati u pripremama za članstvo u NATO.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: NATO snažno podržava euroatlantsku integraciju zapadnog Balkana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Mar.2017

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je tokom podnošenja izvještaja za 2016. godinu govorio i o zapadnom Balkanu.  ‘’NATO je pomogao da se mir u zemljama zapadnog Balkana održiviše od 20 godina. Mi ćemo i dalje bitigarant mira i stabilnosti u regiji. To je važno i za našu sigurnost ....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Blago nama: NATO će garantovati stabilnost na Balkanu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Mar.2017

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da će Alijansa ostati posvećena očuvanju mira na Balkanu, kao i da će nastaviti sa "politikom otvorenih vrata"...- Članstvo Crne Gore u NATO poboljšaće sigurnost zapadnog Balkana koji je od ključne važnosti za Alijansu. Poziv Crnoj Gori je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.