SVE SE ZNA: Poznato kad će Makedonija da uđe u NATO?

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2018, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVE SE ZNA: Poznato kad će Makedonija da uđe u NATO?

Generalni sekretar alijanse obratio se novinarima u Briselu

Pregovori o stupanju Makedonije u NATO već su počeli i mogu biti završeni do januara 2019. godine, rekao je generalni sekretar tog vojnog saveza Jens Stoltenberg na brifingu u Briselu.

Bivši pripadnik srpske TAJNE SLUŽBE otkriva: Zaev sateran u ćošak! Ostao mu samo JEDAN ADUT

- Pregovori o stupanju su već počeli i ja očekujem da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << možemo da ih završimo do januara naredne godine - rekao je Stoltenberg novinarima uoči sutrašnjeg sastanka ministara odbrane država-članica NATO-a.

On je dodao da za Makedoniju nema drugog puta u NATO osim prihvatanja sporazuma o promeni imena te zemlje.

Generalni sekretar NATO-a je saopštio da izlaznost na referendumu nije bila tako visoka kako se očekivalo, ali je izbor bio "za".

NAPETO u Makedoniji: Za 10 dana raspisivanje parlamentarnih izbora pod JEDNIM USLOVOM

Podsetimo, referendum o promeni imena Makedonije koji je održan u nedelju, 30. septembra, nije uspeo zato što je izlaznost bila manja od 50 odsto glasača upisanih u biračke spiskove.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.