Rusija CG: Uđete li u NATO, prekidamo sve projekte

Izvor: B92, 02.Dec.2015, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija CG: Uđete li u NATO, prekidamo sve projekte

Rusija će obustaviti zajedničke projekte sa Crnom Gorom ako ta zemlja uđe u NATO, kaže predsednik ruskog Odbora za odbranu i bezbednost Viktor Ozerov.

Ozerov je rekao da projekti, koji će biti obustavljeni, uključuju one na vojnom planu, javila je agencija RIA Novosti, a prenosi Rojers.

Crna Gora je jutros pozvana da se pridruži NATO i postane 29. članica Alijanse, nakon što su se šefovi diplomatija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemalja članica usaglasili o pozivu.

Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg je, otvarajući sastanak šefova diplomatija država članica u sedištu Alijanse u Briselu, izjavio da politika otvorenih vrata Alijanse ima za cilj širenje stabilnosti, bezbednosti i demokratskih vrednosti i čestitao Crnoj Gori, što je ispraćeno snažnim aplauzom.

Nakon toga zvanično je crnogorskim ministrima spoljnih poslova i evropskih integracija i odbrane Igoru Lukšić i Milici Pejanović Đurišić zvanično saopštio da je Crna Gora pozvana u NATO.

"Danas otvaramo novo poglavlje. Mislim da smo zaslužili poziv. Ovo je sjajna vest za ostale zemlje Balkana. Nastavićemo sa reformama u istom intenzitetom kao do sada", rekao je Lukšić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija obustavlja projekte sa Crnom Gorom kad uđe u NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2015

Rusija će obustaviti zajedničke projekte sa Crnom Gorom ako ta zemlja uđe u NATO, izjavio je danas predsednik Odbora za odbranu i bezbednost gornjeg doma ruskog parlamenta Viktor Ozerov...Ozerov je rekao da projekti, koji će biti obustavljeni, uključuju one na vojnom planu, javila je agencija RIA...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.