Rusi skenirali Vučićev govor: O Rusiji, Kini i NATO

Izvor: B92, 31.Maj.2017, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi skenirali Vučićev govor: O Rusiji, Kini i NATO

Beograd, Moskva -- Ruska državna agencija TAS osvrnula se na smenu na čelu države Srbije uz fokus na detalje govora novog predsednika Aleksandra Vučića.

Kako se navodi na početku teksta, Vučić je rekao da će "Srbija uvek održavati prijateljske odnose sa Rusijom, uprkos spoljnim pritiscima".

"Proteklih godina, uspeli smo da postignemo mnogo u odnosima i sa ruskim narodom i sa njihovim liderima", rekao je Vučić i dodao da će razvijati prijateljske odnose i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Kinom, ističe TAS.

U nastavku teksta, ruska agencija ističe da je Vučić u svom govoru posle zakletve rekao da je Srbija odlučna u tome da nastavi sa politikom vojne neutralnosti.

"Ne želimo da ulazimo u vojne paktove i alijanse. Želimo da imamo sopstvenu vojsku, dovoljno jaku da se odbranimo. Mi ćemo nastaviti sa politikom nezavisnosti, kao i da održavamo odnose sa partnerima", prenosi TAS Vučićeve reči.

Takođe, agencija dodaje da je i dan pre stupanja na novu dužnost bivši premijer rekao da Srbija nema nameru da ulazi u NATO, da investira u novu vojnu opremu i kupuje od Rusije, ali da je istovremeno "istakao važnost evropskog puta za Srbiju".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusi "skenirali" Vučićev govor: Šta je novi predsednik rekao o Rusiji, Kini i NATO?

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2017

Ruska državna agencija TASS osvrnula se na smenu na čelu države Srbije uz fokus na detalje govora novog predsednika Aleksandra Vučića...Kako se navodi na početku teksta, Vučić je rekao da će "Srbija uvek održavati prijateljske odnose sa Rusijom, uprkos spoljnim pritiscima"...- Proteklih godina,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.