Primili k znanju zahtev o promeni VTS

Izvor: Glas javnosti, Beta, 02.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primili k znanju zahtev o promeni VTS

BRISEL - Šefovi diplomatija NATO će danas i sutra u Briselu ponoviti podršku što bržem razmeštaju Euleksa na celom Kosovu i odlukama UN o preoblikovanju Unmika, a zasad nema nikakve promene kad je u pitanju vojno-tehnički sporazum o zoni oko Kosova.

To je juče izjavio jedan zvaničnik u sedištu Atlantskog saveza u Briselu, koji je preneo i uverenje NATO da, „uz veoma, veoma male izuzetke sve strane na Kosovu postupaju tako da ne dođe do izbijanja nasilja“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
U proteklom razdoblju su prilike na terenu bile stabilne i NATO je potpuno uveren da i dalje može biti tako, naglasio je predstavnik Atlantskog saveza.

Na pitanje novinara da li će na ministarskom zasedanju biti reči o zahtevima srpskog predsednika Borisa Tadića i načelnika generalštaba Vojske Srbije, generala Zdravka Ponoša, da se preispita režim zone oko Kosova, funkcioner NATO je odgovorio da zasad oko toga nema nikakvih promena.

- Upoznati smo s time - dodao je - da su srpski predsednik Tadić, isto kao i general Ponoš, u vojnoj ravni, pokrenuli pitanje mogućih ponovnih pregovora ili usklađivanja Vojno-tehničkog sporazuma. U NATO o tome nije bilo rasprave, nije bilo ocene, niti odluke i mogu reći da se dosad ništa nije promenilo s tim u vezi - stavio je do znanja izvor u Briselu.

A, na pitanje kako se ocenjuju izvesni znaci remećenja bezbednosne situacije na Kosovu, on je ukazao na to da je,“kad je reč o političkim zategnutostima“, generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer pre tri nedelje boravio na Kosovu i ispostavilo se da je „tamo bezbednosna situacija stabilna“.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.