Poruka za NATO: Rusija se pod pritiskom ne savija

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 23:23

Poruka za NATO: "Rusija se pod pritiskom ne savija"

Vojne vežbe NATO kod ruskih granica postaju sve obimnije, što će Moskva uzeti u obzir prilikom vojnog planiranja.

Ovo je izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Diplomata se osvrnuo na planove Alijanse da održi godišnje vežbe nuklearnog odvraćanja.

"Planovi bloka uključuju održavanje velikih vežbi u neposrednoj blizini ruskih granica. Reagovaćemo mirno, ali sve to ćemo uzeti u obzir prilikom našeg vojnog planiranja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Same vežbe postaju sve obimnije, usmerene na konfrontaciju, a u nekim aspektima i preteće", prokomentarisao je Rjabkov.

On je skrenuo pažnju na to da je granica između Rusije i NATO značajno produžena od kada se Finska pridružila Alijansi. "Razgovara se o različitim šemama za baziranje stranih trupa, između ostalog i na finskoj teritoriji, podizanje različitih objekata. To je jednostavno primer toga kako Alijansa koristi napetost u svetu koju je stvorila, pre svega SAD, i geopolitičke turbulencije kako bi na nas izvršila dodatni pritisak", istakao je Rjabkov.

Međutim, dodao je, Rusija se pod pritiskom ne savija.

"Nikakve NATO vežbe, ma koliko hiljada vojnika i ma koliko zemalja u njima da učestvuje, neće izmeniti naš čvrst i principijelan pravac koji vodi ka garantovanom osiguravanju sopstvene bezbednosti, zaštite i promovisanju interesa zemlje", poručio je Rjabkov.

Ranije je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio da će Alijansa sledeće sedmice održati godišnje vežbe nuklearnog odvraćanja "Stedfast nun" u Italiji, Hrvatskoj i Sredozemnom moru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.