Pomoćnik sekretara NATO: KFOR nastavlja prisustvo na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2017, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoćnik sekretara NATO: KFOR nastavlja prisustvo na Kosovu

Pomoćnik generalnog sekretara NATO za javnu diplomatiju Tacan Ildem izjavio je danas da će misija KFORA na Kosovu nastaviti svoje prisustvo, jer je to neophodno za bezbednost i stabilnost celog region.

On je kazao da je u Prištini razgovarao sa komadantom KFOR-a koji mu je poručio da ta misija treba da nastavi svoj rad.

"Prisustvo KFOR na Kosovu nije vremenski oročeno i zavisi od uslova na terenu. KFOR na kosovu doprinosi suštinskoj bezbednosti i stabilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << celog regiona i zato produžavamo njen rad koliko god je potrebno", rekao je Ildem ; u Beogradu na skupu "Peta beogradska NATO nedelja" u organizaciji Centra za evroatlantske studije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je juče na sastanku sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Briselu da snage KFOR ostane na Kosovu i Metohiji.

Ildem je kazao da podržava evropski put Srbije i da NATO nikoga ne tera štapom da se uključi u Savez i da je da je osnov partnerstva NATO i Srbije zasniva na uzajamnom poštovanju.

"NATO i Srbija su bliski partneri i to partnerstvo razvijamo kroz mnoge aktivnosti i osnažujemo ga vojnom neutralnošću Srbije. Mi u potpunosti poštujemo politiku vojne neutralnosti Srbije", kazao je Ildem.

On je kazao da je saradnja Srbije i NATO jako doprinosi bezbednosti građana Srbije, ali i bezbednosti članica NATO.

Podsetio je da je održano 24 zajedničke vojne vežbe Srbije i NATO.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.