Poginula pripadnica albanske vojske na vežbi NATO-a

Izvor: RTS, 06.Maj.2019, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginula pripadnica albanske vojske na vežbi NATO-a

Albanska vojska je saopštila da je njena pripadnica poginula tokom vežbe NATO-a u istočnoj Evropi. Sajt "Panorama" javlja da je reč o Zarife Hasanaj koja je imala 27 godina.
Zarife Hasanaj umrla je od posledica ranjavanja kada je eksplodirala municija u bazi Adazi, štabu NATO-a za severnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropu, rekao je načelnik generalštaba vojske Albanije Bardilj Koljčaku, prenosi AP.

Tokom vežbe povređeni su još major i narednik.
Albanija ima male jedinice za razminiranje terena, koje se smenjuju na svakih šest meseci u bazi Adazi. Panorama navodi da je u toj grupi osam vojnika.
Albanija se pridružila NATO-u 2009. godine i ima 214 vojnika u međunarodnim vojnim misijama u Letoniji, Avganistanu, Maliju, Južnom Sudanu, na Kosovu i u Egejskom moru.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Na vojnoj vežbi NATO poginuo albanski vojnik

Izvor: Blic, 06.Maj.2019

Albanska vojska saopštila je danas da je jedan albanski vojnik (32) poginuo u vojnoj bazi u Letoniji tokom vežbe misije NATO-a u istočnoj Evropi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.