Podgorica reagovala na stavove Lavrova o NATO

Izvor: Akter, 30.Sep.2014, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica reagovala na stavove Lavrova o NATO

Crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je da su stavovi Moskve u vezi sa širenjem NATO-a na istok "opštepoznati"

Ministarstvo je reagovalo na izjavu ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova da je ekspanzija NATO-a prema bivšim jugoslovenskim

republikama "neodgovorna" politika, te da se u Moskvi doživljava kao "provokacija".

"Crna Gora ima jasno spoljnopolitičko >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << opredeljenje koje je u skladu sa nacionalnim interesima i više puta saopšteno u razgovorima sa ruskim i zvaničnicima drugih država", navodi se u reagovanju i dodaje da su stavovi Rusije u odnosu na proširenje Alijanse "opštepoznati".

Dodaje se da će Podgorica nastaviti da sarađuje sa Rusijom u "duhu tradicionalnog prijateljstva, poverenja i obostranih interesa, uz suvereno pravo obe države da opredeljuju pravce svog unutrašnjeg razvoja i spoljnopolitičkih orijentacija".

Crna Gora je kandidat za članstvo u NATO i odluka o njenom prijemu u Severnoatlantski savez trebalo bi da bude poznata do kraja 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.