Pence optužio Rusiju da pokušava unijeti razdor u NATO

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Feb.2019, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pence optužio Rusiju da pokušava unijeti razdor u NATO

Američki potpredsjednik Mike Pence optužio je Rusiju da pokušava unijeti podjele u NATO, te da se miješa u izbore diljem Evrope i svijeta.  Pence je to izjavio u Varšavi gdje je počeo četverodnevni posjet Evropi.  Varšava je ranije zatražila od SAD da otvore stalnu bazu u Poljxkoj zbog straha od ruske agresije. Nakon sastanka sa poljskim šefom države Andrzejom Dudom, Pence je priznao da je poljski strah opravdan, rekavši da " Poljskoj ne prijeti veća opasnost od one...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Pens: Rusija pokušava da podijeli zapadne saveznike

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Feb.2019

VARŠAVA - Američki potpredsjednik Majk Pens optužio je danas Rusiju da pokušava da podijeli zapadne saveznike, uz pomoć energetskih rezervi i nuklearnog oružja, kojima raspolaže, kao i "pokušajima da se umiješa u izbore širom Evrope i svijeta".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.