POKS ide na izbore, prvi na listi komandant sa Košara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2020, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKS ide na izbore, prvi na listi komandant sa Košara

Komadant odbrane Košara, na granici sa Albanijom, tokom NATO agresije 1999. godine, pukovnik u penziji Ljubinko Đurković, biće na čelu liste koalicije "ZA KRALJEVINU SRBIJU, odlučeno je danas na sednici Glavnog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS).

Kako je saopšteno iz POKS-a, Glavni odbor potvrdio je danas koaliciju za predstojeće opšte izbore pod nazivom ZA KRALJEVINU SRBIJU, koju pored te >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranke čine i Monarhistički front, Savez bačkih Bunjevaca i Srpski pokret monarhista.

Podršku izbornoj listi dali su i Liga za povraćaj imovine, Pokret za Batajnicu, Grupa građana dr Dragan Prodanović iz Rekovca i drugi, kao i ugledni pojedinci poput akademika Matije Bećkovića i pesnika Blagoje Bakovića...

Nosilac liste biće predsednik POKS-a, narodni poslanik Žika Gojković koji je rekao da će se Pokret boriti za promenu sistema i da 26. aprila, sa početkom izbora počine "obnova Kraljevine Srbije".

Uloga kralja nije da vlada, nego da bude korektor vlasti i da ne da političarima da ruše demokratiju i institucije države",poručio je Gojković, uz konstataciju da se u zemlji, kako kaže, neće promeniti na ako ode Vučić, a dođu Đilas ili Jeremić ili bilo ko, kao što se ništa na bolje nije promenilo ni kada je došao Nikolić umesto Tadića.

Ljubinko Đurković poručio je da će se kao poslanik boriti za one koji su krvarili zajedno s njim u odbrani Kosova i Metohije i za sve patriote koji su učestvovali u ratovima devedesetih, te da država treba da ceni njihovu žrtvu i da im bude zahvalna, kao i njihovim porodicama.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.