Komandant Košara na čelu liste Za Kraljevinu Srbiju

Izvor: RTS, 01.Mar.2020, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant Košara na čelu liste "Za Kraljevinu Srbiju"

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) održao je sednicu Glavnog odbora na kojoj je potvrđena koalicija pod nazivom Za Kraljevinu Srbiju.
Osim POKS-a ovu listu čine i Monarhistički front, Savez bačkih Bunjevaca i Srpski pokret monarhista.

Podšku izbornoj listi dali su i Liga za povraćaj imovine, Pokret za Batajnicu, Grupa građana dr Dragan Prodanović iz Rekovca i drugi, kao i ugledni pojedinci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << akademik Matija Bećković i poznati pesnik Blagoje Baković.
Glavni odbor je odlučio da nosilac liste bude predsednik POKS-a Žika Gojković, a prvi na listi legendarni komadant odbrane Košara prilikom NATO agresije 1999. godine, pukovnik u penziji Ljubinko Đurković.
"Neće se ništa promeniti na bolje ako ode Vučić, a dođe Đilas ili Jeremić ili bilo ko, kao što se ništa na bolje nije promenilo ni kada je došao Nikolić umesto Tadića. Političari se samo menjaju na vlasti, ali od toga građani nemaju ništa. Da bi se desile suštinske, a ne kozmetičke promene, mora da se menja sistem. Mi to počinjemo 26. aprila. Počinje obnova Kraljevine Srbije", izjavio je Žika Gojković, predsednik POKS i nosilac liste Za Kraljevinu Srbiju.
Uloga kralja, ističe, nije da vlada, nego da bude korektor vlasti i da ne da političarima da ruše demokratiju i institucije države.
"Odoše nam stručnjaci i mladi u države koje su kraljevine, poput Norveške, Švedske, Danske, Belgije, Holandije. Hajde da napravimo od Srbije kraljevinu, da ostanu ovde", rekao je Gojković.
Đurković: Boriću se za one koji su krvarili sa mnom Ljubinko Đurković, pukovnik u penziji i prvi na listi "Za Kraljevinu Srbiju" rekao je da će se kao poslanik lično boriti za one koji su krvarili s njim za sve patriote koji su učestvovali u ratovima devedesetih.
"Država treba da ceni njihovu žrtvu i da im bude zahvalna, kao i njihovim porodicama, ali konkretno, a ne samo na rečima. Hvala predsedniku POKS Žiki Gojkoviću što mi je ustupio svoje prvo mesto na listi. To pokazuje koliko ćemo biti odlučni u ispravljanju nepravde prema našim junacima. Svi zajedno, onom silinom sa kojom smo ze borili na Košarama za naše Kosovo, borićemo se za obnovu Kraljevine Srbije, jer samo dok smo bili kraljevina širili smo svoju državu, napredovali i nizali pobede", izjavio je Đurković. 
Predsedenik Monarhističkog fronta Dejan Damnjanović rekao je da im "izuzetno znači podrška kabineta NjKV Princa Vladimira Karađorđevića".
"Prvi put posle sedam decenija otkad je nelegalno i protivpravno srušena monarhija, nakon osam vekova njenog postojanja, imamo mogućnost da na glasanju izaberemo Kraljevinu Srbiju. Srbija će njenom obnovom dobiti stabilnost, ugled i jedinstvo države i nacije. Povratićemo suverenitet nad svojom državom i svakim njenim delom. Očekujemo podršku svih monarhista, jer smo uspeli da na našoj izbornoj listi objedinimo stranke, udruženja građana i ugledne pojedince", rekao je Damnjanović.
Glavni odbor POKS potvrdio je i listu od 250 kandidata za narodne poslanike.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

POKS ide na izbore, prvi na listi komandant sa Košara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2020

Komadant odbrane Košara, na granici sa Albanijom, tokom NATO agresije 1999. godine, pukovnik u penziji Ljubinko Đurković, biće na čelu liste koalicije "ZA KRALJEVINU SRBIJU, odlučeno je danas na sednici Glavnog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS)...Kako je saopšteno iz POKS-a, Glavni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.