Izvor: RTS, 30.Maj.2022, 16:18

Obeležena godišnjica bombardovanja mosta kod Varvarina

Na današnji dan, pre 23 godine, NATO avijacija je u dva navrata bombardovala most preko Velike Morave kod Varvarina. Poginulo je desetoro, a ranjeno tridesetoro ljudi.
Bila je nedelja, pijačni dan. U blizini Varvarinskog mosta nalazilo se oko hiljadu ljudi. Za manje od 5 minuta pogodila su ga 4 projektila. U trenutku prekinuti su mnogi životi. Najmlađa žrtva imala je samo 15 godina - učenica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Matematičke gimnazije Sanja Milenković.

"Tuga ne može da prođe nikad od srca i bol. Čemu je ono jadno zasužilo da pogine, zašto, za koga. Strašno. To samo onaj ko izgubi najrođenije može da zna. Prvo unuče, prva tuga i do groba će da bude tuga, njeno mesto niko ne može da zauzme", kaže Marica Ranđelović, Sanjina baka.

"Sve teže i teže. Iz dana u dan. Sve je teže kada najviše treba i ćerki i meni Iznemoglo se, nemaš nikoga", navodi Milanka Marinković iz Varvarina.
Vazdušni napad na most dogodio se na verski praznik posvećen Svetoj Trojici, koji proslavlja veliki broj meštana Varvarina i okoline.
"Izgubili smo 10 civila, 10 građana opštine Varvarin. 10 porodica je tog dana zavijeno u crno. Ovaj naš pomen je u tom pravcu, zapravo, da se takve stvari više ne dešavaju, da se sve može rešiti rečima, razgovorom a ne da ne da stradaju nedužni civili, kao što se desilo nama", kaže Violeta Lutovac Đurđević, predsednica opštine Varvarin.
Godišnjica bombardovanja Varvarinskog mosta obeležena je bogosluženjem u crkvi Presvete Bogorodice pomenom kraj spomenika žrtvama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.