O Bezbednosnim snagama Kosova ne odlučuje NATO

Izvor: RTS, 04.Maj.2018, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"O Bezbednosnim snagama Kosova ne odlučuje NATO"

NATO podržava razvoj Kosovskih bezbednosnih snaga unutar mandata na osnovu kojeg su te snage formirane, a ukoliko on bude promenjen, Severnoatlantski savez će razmotriti nivo svog angažovanja na Kosovu, saopšteno je iz NATO-a.
"O strukturi, mandatu i misiji Bezbednosnih snaga Kosova ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odlučuje NATO. Ovo je unutrašnje pitanje institucija Kosova", navodi se u odgovoru Alijanse za Radio Slobodna Evrope.

Dodaje se da, ukoliko se mandat BSK promeni, Severnoatlantski savez će razmotriti nivo svog angažovanja na Kosovu.
Radio Slobodna Evropa podseća da je formiranje kosovske vojske moguće samo na osnovu ustavnih promena, koje zahtevaju dvotrećinsku, odnosno istu toliku podršku i poslanika iz redovanja manjinske zajednice, te da se tome srpski poslanici protive.
Podseća se da je Priština prošle godine pokrenula inicijativu o tranformaciji Bezbednosnih snaga u oružane putem zakonskih izmena, što je naišlo na kritike međunarodne zajednice.
Prema najavama, 30. april je bio rok da kosovska vlada predlog zakona o transformaciji KBS dostavi parlamentu, ali se to nije dogodilo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NATO podržava razvoj Kosovskih snaga bezbednosti, ali samo u okviru mandata

Izvor: Blic, 04.Maj.2018

NATO podržava razvoj Kosovskih bezbednosnih snaga unutar mandata na osnovu kojeg su te snage formirane, a ukoliko on bude promenjen, Severnoatlantski savez će razmotriti nivo svog angažovanja na Kosovu, saopšteno je iz NATO.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.