Nekada je govorio o Srbima i NATO, a sada  Vreme je...

Izvor: B92, 16.Apr.2017, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekada je govorio o Srbima i NATO, a sada " "Vreme je..."

Savetnik u Beloj kući za nacionalnu bezbednost H.R. Mekmaster kaže da je vreme za teške razgovore sa Rusijom.

On je za ABC Njuz rekao da je neophodno da Vašington sedne za pregovarački sto sa Moskvom i da razgovara o njenoj podršci sirijskoj vlasti.

Dodao je i da tema razgovora moraju da budu i "subverzivne aktivnosti koje Rusija sprovodi u Evropi".

Prema njegovim rečima, vlast u Siriji, koju oličava Bašar al Asad, a podržava zvanična Moskva je prouzrokovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građanski rat i kreirao krizu koja se proširila na Irak, okolne zemlje i Evropu.

"Rusija podržava taj odvratni režim, to je nešto što mora da se postavi kao pitanje. Mislim da je vreme da se uđe u teške razgovore sa Rusijom", naveo je Mekmaster.

Američka vojska je nedavno bombardovala vazdušnu bazu snaga lojalnih sirijskom predsedniku, u odgovoru na navodni napad hemijskim oružjem za koji je optužen režim, a u kom je stradalo najmanje 70 osoba u pobunjeničkom delu Sirije.

Zvanični Damask je demantovao da je odgovoran za to, dok je Rusija upozorila da je napad krstarećim raketama na Siriju mogao da izazove ekstremno ozbiljne posledice i to tokom posete državnog sekretara Reksa Tilersona.

"Pa, kada su naši odnosi na najnižem nivou, onda nemaju da odu nigde osim na gore. Mislim da je poseta Tilersona Rusiji održana u prefektno tačnom vremenu", istakao je Mekmaster.

Savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa u prošlosti se bavio analizama rata u BiH i NATO agresije na Jugoslaviju.

Herbert Rejmond Mekmaster je pisao o ratu u Bosni i Hercegovini i naveo je da je “užas Srebrenice, ponižavajuća predaja holandskih mirovnjaka ratnom zločincu Ratku Mladiću, ubijanje 7.000 muslimanskih muškaraca navelo Ameriku i Evropu da se krene silom na bosanske Srbe“.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.