Izvor: RTS, 03.Jul.2020, 17:14

Načelnik Generalštaba sa šefom Vojne kancelarije NATO-a za vezu

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je novopostavljenog šefa Vojne kancelarije NATO-a za vezu u Beogradu brigadnog generala Tomaza Vitalea.
Tokom susreta bilo je reči o dosadašnjoj saradnji sa NATO-om i mogućnostima za njeno unapređenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i o iskustvima Vojske Srbije u suzbijanju zarazne bolesti kovid 19.

General Mojsilović je istakao da Vojska Srbije ostaje posvećena nastavku saradnje sa NATO-om u oblastima od obostranog interesa, u okviru Partnerstva za mir i kroz zajedničke aktivnosti sa Kforom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
On je podsetio da se ta saradnja trenutno odvija u smanjenom obimu zbog pandemije kovida 19 i izrazio očekivanje da će se vratiti na pređašnji nivo kada epidemiološka situacija to dozvoli.
Govoreći o saradnji sa međunarodnim snagama na Kosovu i Metohiji, načelnik Generalštaba je istakao da je sa Kforom uspostavljena profesionalna i na uzajamnom uvažavanju i poverenju zasnovana saradnja, koja je od ključnog značaja za opštu stabilnost i bezbednost u pokrajini.
General Mojsilović je i ovoga puta naglasio da je Kfor kao jedina legitimna oružana formacija na prostoru Kosova i Metohije dužan da uspostavi sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve građane.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.