NATO želi da pretvori Moldaviju u novu Ukrajinu

Izvor: B92, 10.Apr.2023, 21:46

"NATO želi da pretvori Moldaviju u novu Ukrajinu"

NATO očigledno priprema poligon iz Moldavije za geopolitičku konfrontaciju sa Rusijom, navodi se u saopštenju Marije Zaharove.

Zamenik generalnog sekretara NATO Mirča Džoane rekao je da je Alijansa spremna da ide onoliko daleko u odnosima sa Moldavijom koliko ta republika to bude želela.

"Do čega mogu dovesti produbljivanje saradnje nekih država sa Alijansom i njena obećanja 'podrške' pred 'ruskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pretnjom', videli smo – 'obojene revolucije', državni udari, politička nestabilnost i ekonomska kriza. To se posebno odnosi na postsovjetski prostor, koji je za NATO svojevrsni 'poligon' za geopolitičku konfrontaciju sa našom zemljom. Po svemu sudeći, takva sudbina sprema se i za Moldaviju“, rekla je Zaharova komentarišući ovu izjavu.

Prema njenim rečima, pokušaji da se Moldavija uvuče u NATO izgledaju posebno cinično kad se pogleda situacija u Ukrajini, koja je u velikoj meri izazvana neodgovornom politikom širenja alijanse.

Kako je dodala Zaharova, Rusija izražava nadu da u Moldaviji ima još političara koji shvataju da zbližavanje sa NATO-m prati gubitak suvereniteta.

"Neobuzdano širenje alijanse nije ništa drugo do nastavak neokolonijalnih tradicija Zapada koji ne uzimaju u obzir ni unutrašnje političke specifičnosti država, niti vekovima uspostavljene veze sa njihovim susedima“, rekao je diplomata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.