NATO zbog izbeglica šalje mornaricu u Egejsko more

Izvor: RTS, 11.Feb.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO zbog izbeglica šalje mornaricu u Egejsko more

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da je mornaricama članica Alijanse naloženo da odmah krenu u Egejsko more da bi pomogli da se zaustavi krijumčarenje izbeglica između Turske i Grčke.
"Brodovi će odmah krenuti", istakao je Stoltenberg.

Stoltenberg je, na konferenciji za novinare u Briselu, rekao da su taj zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NATO uputile Nemačka, Grčka i Turska.
"Ratni brodovi, koji su pod nemačkom komandom, zaduženi su za izviđanje i nadzor u Egeju da bi pomogli da se okonča najteža migrantska kriza od Drugog svetskog rata", naglasio je Stoltenberg.
Američki general vazduhoplovnih snaga Filip Bridlav, koji je komandant NATO snaga u Evropi, naložio je jednoj grupi mornarice da se "bez odlaganja" rasporedi u Egeju, prenela je agencija AP.
Šef Pentagona Ešton Karter je nešto ranije u Briselu rekao da je NATO spreman da pomogne Nemačkoj, Grčkoj i Turskoj, koje su zatražile pomoć u nadzoru turske obale Egejskog mora zbog krijumčara izbeglica.
Sve tri zemlje su istakle potrebu da NATO brzo deluje, sa čime se SAD slažu jer su u pitanju ljudski životi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO šalje brodove, zatvara Mediteran za migrante

Izvor: Mondo, 11.Feb.2016

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Briselu da je snagama mornarice naloženo da odmah krenu u Egejsko more da bi pomogli da se zaustavi "krijumčarenje izbeglica" između Turske i Grčke...Foto: Anto Baković.."Brodovi će odmah krenuti", istakao je Stoltenberg...Stoltenberg...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.