NATO upozorava: Ukoliko dođe do vojne intervencije...

Izvor: BKTV News, 13.Okt.2017, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO upozorava: Ukoliko dođe do vojne intervencije...

Vojna intervencija protiv Severne Koreje bi imala razorne posledice, upozorio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg

"Upotreba vojne sile imala bi razorne posledice, verujem da niko to zaista ne želi", rekao je Stoltenberg za Frans pres u Briselu, na pitanje o ratobornim izjavama američkog predsednika Donalda Trampa o severnokorejskoj krizi.

On je rekao da SAD imaju prava da se brane i da brane svoje saveznike, ali da je siguran da niko "ne želi vojno rešenje".
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Oružani sukob na pomolu? "Apsolutno je jasno da Tramp vidi vojne opcije kao rešenje protiv Severne Koreje!"

Američki predsednik je oštro reagovao na niz proba balističkih raketa dugog dometa i nuklearne probe Pjongjanga, nazvao severnokorejskog vođu Kim Džong Una "ludakom s nuklearnim oružjem" i zapretio da će uzvatiti "vatrom i besom".

Šef NATO treba krajem oktobra da poseti Južnu Koreju, gde će govoriti o zapadnoj podršci toj krizi.

"Treba izvršiti jak ekonomski pritisak na Severnu Koreju, treba nastaviti upotrebu svih raspoloživih političkih i diplomatskih sredstava, jer ono što oni (severnokorejski zvaničnici) sada rade, opasno je i predstavlja svetsku pretnju koja zahteva svetski odgovor", rekao je Stoltenberg.

"Zadovoljiti se samo posmatranjem onoga što Severna Koreja radi nije uopšte prihvatljivo", rekao je on, ali je dodao da NATO ne planira vojno prisustvo u tom delu sveta.

Donald Tramp, predsednk Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je da će samo jedna stvar imati efekta u "sukobu" sa Severnom Korejom, nakon mnogih neuspelih pregovora i dogovora sa tom zemljom.

U ranijem govoru predsednika SAD-a u Generalnoj skupštini UN-a, Tramp je izjavio da "Amerika ima veliku snagu i strpljenje, ali da nema više izbora nego da u potpunosti uništi Severnu Koreju ako na bilo koji način ugrozi suverenitet SAD-a".

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.